Alle nieuws

Nieuwe Module 'Ziedet?': het maakt wél een verschil!

November 2023

Als omstaander ingrijpen bij discriminatie op de werkvloer kan het verschil maken! Leer met de nieuwe module van ‘Ziedet?’ hoe jij mee kan zorgen voor een discriminatievrije werkvloer.

Ziedet?

De diversiteit in de zorg- en welzijnssector neemt toe. Dit leidt soms tot spanningen op de werkplek tussen cliënten en/of collega’s. De online Ziedet?-modules helpen jou, als hulpverlener, bij het omgaan met deze gevoelige situaties.

Vanaf nu is er een nieuwe module die inzoomt op hoe je kan ingrijpen als omstaander bij discriminatie op de werkvloer: het maakt wél een verschil!

  In deze e-cursus leer je:

  • de impact van discriminatie, racisme en microagressie op de werkvloer,
  • hoe preventief en curatief in te grijpen bij discriminatie,
  • hoe discriminatie te signaleren en mee de sociale norm te stellen binnen je organisatie,
  • en dit alles toe te passen in de praktijk!

  Net als alle andere Ziedet?-modules start ook deze e-cursus vanuit een praktijkvoorbeeld uit de hulpverlening. Je werkt stap voor stap aan competenties die je helpen om discriminatie op de werkvloer te voorkomen of aan te pakken (25’). Zo draag je bij tot een discriminatievrije werkplek waar alle collega’s gelijkwaardig behandeld worden.

  Bij de module hoort ook een Ziedet?-mediatheek voor opleiders die de e-cursus in een blended leetraject willen opnemen. In deze mediatheek vindt de opleider:

  • de module-specifieke ‘leerwijzer’ met extra tips en aanvullende oefeningen, vrij te gebruiken tijdens contactmomenten met cursisten;
  • alle downloads uit de e-module, zoals de verdiepende informatie en de concrete opdrachten.

  Waar vind ik Ziedet?

  Ziedet? volg je op ‘Leerlabo’, het online leerplatform VIVO en FeBi. Met een persoonlijke login krijg je toegang tot de leer-afdeling op jouw maat!