Alle tools

Dialoog in onze superdiverse samenleving

Op welke manieren kan je in een superdiverse samenleving met elkaar in dialoog gaan en hoe kan je ondanks verschillen in levensbeschouwing een gemeenschappelijke deler vinden?

Video

Wat?

In dit filmpje gaan Khalid Benhaddou (Netwerk Islamexperten) en Emilie Le Roi ( Departement onderwijs en vorming) in gesprek over het belang van dialoog in onze superdiverse samenleving. Dialoog kan helpen om op respectvolle wijze problemen bespreekbaar te maken en oplossingen te zoeken. Dialoog helpt ook om meerlagigheid duidelijk te maken en om te begrijpen dat mensen niet één maar verschillende (deel)identiteiten hebben. Dankzij dialoog doorbreek je vooroordelen en komt ieders individualiteit tot zijn recht.

Dit is het eerste filmpje in de reeks 'Polarisering en verbinding' van de ouderkoepelverenigingen. Ouderwerkingen kunnen het filmpje als groep bekijken en aan de slag gaan met (een van) de bijhorende opdrachten.

Wanneer?

2020

Door wie?

De reeks is een initiatief van KOOGO, GO! Ouders en VCOV i.s.m. het Netwerk Islamexperten en het Departement Onderwijs en Vorming.

Bekijk de video