Alle tools

Werkboek cultuursensitieve zorg bij ouderen

Tips en tricks bij cultuursensitieve zorg- en hulpverlening aan ouderen.

Publicatie

Wat?

Zorg- en hulpverleners geven vaak aan dat ze de praktische tools missen om in hun dagdagelijkse werkrelatie met de oudere in te spelen op de toegenomen diversiteit bij ouderen. Dit werkboek reikt concrete cultuursensitieve tools en tips op maat van de zorg- en hulpverlener aan. - Hoe kan ik rekening houden met mijn eigen culturele waarden en normen? - Hoe stel ik een vraag over geloof? - Hoe hou ik rekening met voedingsgewoonten? Dergelijke vragen krijgen een concreet antwoord. Dit werkboek versterkt de zorg- en hulpverleners in hun professionaliteit om zo te komen tot cultuursensitieve zorg aan ouderen.

Wanneer?

2016

Door wie?

Arzu Yentür is klinisch psychologe en is als dialoogcoach verbonden aan het Kenniscentrum Urban Coaching and Education van de Erasmushogeschool Brussel.
​Ann Claeys is verpleegkundige en gerontologe en is als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Brussels Integrated Care van de Erasmushogeschool Brussel.
​Bart Claes is doctor in de criminologische wetenschapper en is als onderzoeker verbonden aan de opleiding Sociaal Werk van de Erasmushogeschool Brussel.