Alle tools

Syriërs gezond

GGD regio Utrecht en Pharos onderhouden samen met een groep Syrische zorgprofessionals, die al iets langer in Nederland zijn, een Facebookpagina waarop informatie over gezondheidszorg uitgewisseld wordt en vragen beantwoord worden.

Instrument

Wat?

Pharos en GGD regio Utrecht hebben een team van vluchtelingen met een zorgachtergrond (plastisch chirurgen, (basis)artsen, tandartsen en een kaakchirurg) bijeen gebracht die samen het webcare team vormen. Zij mogen in Nederland (nog) niet als arts werken, maar zouden dat dolgraag willen. Veel van hen doen dan ook vrijwilligerswerk in huisartsenpraktijken, tandartspraktijken, asielzoekerscentra en ziekenhuizen.

Om de informatie aantrekkelijk weer te geven, met eigen filmpjes, infographics, interviews, animaties of eenvoudige beeldverhalen werkt ook een creatief team met een Syrische achtergrond aan de Facebookpagina mee. 

Door wie?

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden is een netwerk dat bestaat uit 110 partners. Organisaties, instellingen of bedrijven die zich inzetten voor het bevorderen van gezondheid of het voorkomen van ziekten bij mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Een belangrijk doel van de Alliantie is het stimuleren van het uitwisselen van kennis en ervaring en het bevorderen van samenwerking.