Alle tools

Racisme. Over wonden en veerkracht

Over de impact van racisme en wegwijzers om met racisme om te gaan.

Publicatie

Wat? 

In haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling van mensen schaadt (Deel I - Racisme en zijn impact). In het tweede deel, geeft ze ook wegwijzers om de veerkracht en weerbaarheid van slachtoffers te versterken (Deel II - Wegwijzers om met racisme om te gaan). Met deze wegwijzers kunnen ouders en vrienden, maar ook leerkrachten en sociaal werkers verder aan de slag.

Dit boek pleit vurig voor meer slachtoffercultuur. Want racisme doét iets met mensen, pepert Naima Charkaoui ons aan de hand van tientallen voorbeelden in. Ze reikt handvatten aan om met de gevolgen om te gaan en focust op veerkracht, weerbaarheid en hoop.

Wanneer?

2019

Door wie?

Naima Charkaoui is momenteel beleidsadviseur bij het Kinderrechtencommissariaat en was meer dan tien jaar coördinator van het Minderhedenforum, een koepel van organisaties van etnisch-culturele minderheden. Als dochter van een Marokkaanse vader en een Vlaamse moeder, groeide ze op in West-Vlaanderen en studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Gent.