Afbeelding
foto_naziha_maher

Naziha Maher

Spreker over cultuursensitieve zorg bij kanker & palliatieve zorg

Wie is Naziha Maher?

Naziha Maher is Arabist/islamoloog en werkt al meer dan 30 jaar rond diversiteit en inclusie. Dankzij ervaringen in onderwijs, journalistiek, VDAB & de gezondheidszorg heeft Naziha hierover heel wat expertise opgebouwd. Vooral omdat ze als pionier veel projecten en initiatieven mee ontwikkeld en aangestuurd heeft. Dit o.a. in jeugdwerkingen, vrouwenwerkingen, interculturele bemiddeling, job coaching, cultuursensitieve zorg in de oncologie en palliatieve zorg. 

Naziha is sinds 2005 werkzaam bij Kom Op Tegen Kanker als 'coördinator mensen met een migratieachtergrond'. In die rol behoren het ondersteunen van kankerpatiënten en hun naasten, zorgverleners adviseren, vrijwilligers aansturen, training en vorming geven, beleidswerk en het opzetten van allerhande outreachende projecten rond kankerpreventie, sensibilisering en informatieverstrekking ism partners in Vlaanderen en Brussel tot haar takenpakket. 

Naziha beschikt over een zeer uitgebreid netwerk, geeft advies op maat over hoe moeilijke doelgroepen te bereiken en een duurzame zorgrelatie mee op te bouwen. Vanuit haar rijke praktijkervaring geeft ze boeiende en interactieve vormingen over cultuursensitief werken in de gezondheidszorg. 

Expertise

  • Community-based werken
  • Cultuursensitieve zorg
  • Gezondheid & cultuur
  • Interlevensbeschouwelijke dialoog
  • Intervisie en coaching
  • Mantelzorg

Talen

Arabisch, Engels, Frans, Nederlands