Afbeelding
Logo Solentra

Medewerkers Solentra VZW

Spreker over geestelijke gezondheid bij vluchtelingenen

Wat doet Solentra VZW?

Solentra maakt deel uit van PAïka, psychiatrische afdeling voor infants, kids en adolescenten van het UZBrussel. Als expert in de transculturele psychiatrie bieden zij psychische zorg en hulpverlening aan jonge vluchtelingen- en migrantenkinderen en hun gezin. Solentra staat voor Solidariteit & Trauma.

Solidariteit, omdat zij gezondheid zien in de brede zin. Hun doelpubliek kampt met complexe psychotraumaklachten na een vaak helse vlucht van de oorlog in hun land. Psychische pijnen en genezing van psychische pijn zijn zeker verbonden met het individu wanneer migratie aanwezig is. Dit vergt een sterk en breed opvangnet. Verbondenheid is de basis van welbevinden. De expertise van Solentra is oorlogs- en migratietrauma. Zij zijn een hoogkwalitatief en cultuursensitief diagnostisch- en behandelingscentrum. Hierbij doen ze voortdurend aan onderzoek en optimalisatie en gebruiken state-of-the-art behandelingsmethodieken. Zo ontwikkelde Solentra haar eigen PACCT®-methode, waarmee de psychische hulpverlening aanzienlijk toegankelijker en efficiënter wordt voor doelgroep en dit met garantie van hoge kwaliteit.

De medewerkers van Solentra verzorgen lezingen, workshops e.d. Naargelang het thema wordt bekeken wie best kan worden ingezet. Zij bieden tevens hulp via de Helpdesk voor Zorgverleners en de gratis Helpdesk voor Vluchtelingen.

Solentra ontwikkelde verschillende factsheets die gaan over de kernthema's van geestelijke gezondheid bij vluchtelingen.

Expertise

  • Community-based werken
  • Cultuur en opvoeding/ontwikkeling van het kind
  • Cultuursensitief werken
  • Migratie
  • Transculturele psychologie/psychiatrie
  • Trauma en andere psychische problemen bij vluchtelingenkinderen

Talen

Nederlands