Afbeelding
foto_fanny_matheusen

Fanny Matheusen

Spreker over cultuursensitief handelen

Wie is Fanny Matheusen?

Fanny biedt trainingen aan rond interculturele communicatie en interculturele competentie, ze verzorgt lezingen over de kracht van heterogeniteit in teams, over interculturele zorg. Ze verzorgt expertcoaching voor teams die een stapje verder willen gaan. Ze begeleidt intervisies op methodisch vlak. Ze kan in organisaties een interculturaliseringstraject faciliteren.

Als transitiepedagoge heeft Fanny van haar passie haar werk gemaakt. Ze werkte in de kinderopvang, de fair tradebeweging en voor CIMIC, expertisecentrum Interculturaliteit. Ze doceert als gastdocente aan de Thomas More Hogeschool waar ze met een zeer heterogene groep studenten aan de slag gaat rond Interculturele Hulpverlening.

Fanny is de oprichtster en bezieler van Hummus, een collectief waarmee ze mensen en/in groepen wil begeleiden in hun leerprocessen in deze samenleving-in-transitie. Fanny combineert praktijk en theorie op een eigen wijze. Ze zet je aan het denken met haar meervoudige blik op wat er in de samenleving gebeurt en haar verbondenheid met mensen die anders zijn. Ze benut de kracht van verschil in groepen.

Fanny is ook practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewismethode, een boeiende methodiek die ons leert omgaan met de minderheidsstem, om gedragen besluiten te nemen en die ons leert constructiever om te gaan met conflicten.

Ze is auteur van de boeken Mijn held is een hulpverlener. Over zorg in een superdiverse wereld. Van zondebok naar zebra en Rebelleren kan je leren.

Expertise

  • Cultuursensitieve zorg
  • Interculturaliseringsprocessen
  • Interculturele communicatie
  • Intervisie en coaching
  • Kinderopvang

Talen

Engels, Nederlands